مشخصات کتاب: پژوهشی در تدوین فلسفه تربیتی امام خمینی(س)

مولف: دكتر حسنعلي بختيار نصرآبادي
سال: 1391
محل نشر: تهران
نوبت چاپ: اول
صفحات: 448
شمارگان: 1000
پژوهشي در تدوين فلسفه تربيتي امام خميني(س)
چکیده:

هدف از اين پژوهش مطالعه ديدگاه انسان شناختي امام خميني همراه با طرح نگرش‌هاي فلسفي-عرفاني آن حضرت در سه حوزه هستي شناسي، معرفت شناسي و ارزش شناسي از يك سو و بيان دلالت‌هاي تربيتي آنها در خصوص عناصر نظام تعليم و تربيت از سوي ديگر است. به عبارت ديگر، هدف كلي اين پژوهش، آن است كه ضمن طرح و بررسي انديشه انسان شناختي با حوزه‌هاي شناسايي انسان، بر مبناي معرفت فلسفي،‌عرفاني امام، به تدوين يك نظام پيشنهادي از تعليم و تربيت و بررسي تجزيه و تحليل عناصر متشكله آن،‌يعني اهداف، اصول،‌برنامه، مربي و متربي و ارزشيابي پرداخته شود. بر اساس هدف كلي مطرح شده، اهداف فرعي زير دنبال مي‌شود:
1- فراهم آوردن صورت بندي مشخصي از انسان بر اساس مبناي فلسفي، عرفاني مورد نياز با توجه به رويكردهاي هستي شناختي، معرفت شناختي و ارزش شناختي امام خميني.
2- استنتاج اصول موضوعه انسان شناسي در راستاي بيان دلالت‌هاي تربيتي.
3- استنباط و تدوين دلالت هاي تربيتي بر اساس اصول موضوعه انسان شناسي امام، يعني استنباط تربيتي پيرامون اهداف تربيت، اصول تربيت، برنامه، معلم و متعلم و ارزيابي تربيت.
4- بيان يك الگوي استنباطي از دلالت‌هاي تربيتي به صورت يك مدل مي توان براي روشن شدن اهداف، ‌سؤالات زير را مطرح نمود:
1- مباني انسان شناختي امام خميني و يا بيان فلسفي- عرفاني امام خميني در مورد حوزه‌هاي شناسايي انسان، يعني هستي شناسي،‌معرفت شناسي و ارزش شناسي كدام است؟
2- اصول موضوعه انسان شناسي امام خميني بر اساس مباني فوق كدام است؟
3- در ديدگاه‌هاي تربيتي امام خميني دلالت‌هاي تربيتي اصول موضوعه انسان شناسي در خصوص اهداف،‌اصول،‌برنامه، معلم، متعلم و ارزيابي تربيت كدام است؟
اين كتاب در چهار فصل تدوين گرديده و در انتهآ، پيوست‌هاي ارجاعي، منابع و مأخذ فارسي و انگليسي به آن اضافه شده است.
عناوين فصل‌ها
فصل اول: كليات تحقيق
فصل دوم:‌ تبيين انديشه‌هاي فلسفي، عرفاني امام خميني
فصل سوم: اصول موضوعه انسان شناسي و دلالت‌هاي تربيتي
فصل چهارم: خلاصه و نتيجه‌گيري