سیاست ها و راهکارهای پژوهشی

مقدمه:
نظر به اينكه پژوهشكده امام خميني و انقلاب اسلامي به منظور پژوهش در زمينه زندگي، مباني، آراء و انديشه‌هاي امام خميني و شناسايي زواياي مختلف انقلاب اسلامي و همچنين رفع نيازهاي علمي پژوهشي كشور در حوزه مطالعاتي امام خميني و انقلاب اسلامي به ابتكار مرحوم آيت‌ الله حاج سيد احمد خميني(طاب ثراه) در سال 1375 تأسيس گرديده است؛ لذا پژوهش، محور تمامي فعاليتها و از جمله آموزش خواهد بود و آموزش براي پشتيباني از پژوهش و متناسب با نيازهايي كه از آن نشأت مي‌گيرند ارائه خواهد شد. كليه منابع پژوهشكده براي تسهيل امور پژوهشي بسيج مي‌شود و اولويت در تخصيص منابع با حوزه پژوهش خواهد بود.
اهداف:
1-    گسترش و ارتقاي تحقيق و پژوهش در حوزه مطالعاتي امام خميني و انقلاب اسلامي.
2-    انجام تحقيقات متناسب با نيازهاي علمي پژوهشي در حوزه مطالعاتي فوق.
3-    ارتقاء جايگاه پژوهشي پژوهشكده در نظام دانشگاهي و علمي پژوهشي كشور.
4-    ارتقاء پژوهشكده به جايگاه قطب علمي در حوزه مطالعاتي امام خميني و انقلاب اسلامي در سطح كشور.
5-    تربيت محقق و پژوهشگر صاحب‌نظر در زمينه‌هاي مرتبط با امام خميني و انقلاب اسلامي.
راهبردها و راهكارها:
1-    طراحي و تدوين برنامه كلان پژوهشي پژوهشكده و تعيين اولويتهاي پژوهشي پژوهشكده بر اساس مأموريتها و رسالتهاي پژوهشكده در قالب برنامه‌هاي بلند مدت، ميان مدت و كوتاه مدت.
2-    روزآمد نمودن رويه‌ها و مقررات پژوهشي متناسب با رويه‌هاي مراكز پژوهشي كشور.
3-    تدوين مقررات و آيين‌نامه‌هاي لازم در خصوص نحوه ارزيابي كيفي آثار پژوهشي اعضاء هيأت علمي.
4-    تقويت سطح ارتباطات پژوهشكده با محققين، دانشگاهها و مراكز علمي پژوهشي كشور و دستگاههاي اجرايي.
4-1- تشكيل قطب علمي و كانون پژوهشگران مرتبط با امام و انقلاب و ايجاد ارتباط مطلوب با نيروهاي متخصص و مبتكر در مراكز علمي و پژوهشي كشور.
4-2- ايجاد ارتباط فعال و سازنده با ساير مؤسسات و جوامع علمي و پژوهشي در داخل و خارج كشور در چارچوب مقررات و ضوابط.
4-3- نيازسنجي تحقيقاتي نهادها و دستگاههاي اجرايي كشور و ارائه خدمات پژوهشي لازم.
4-4- برگزاري همايشها و مجامع علمي داخلي و بين‌المللي با مشاركت و همكاري ديگر مؤسسات در موضوعات مرتبط با اهداف پژوهشكده.
3-5- همكاري جهت تشكيل انجمن هاي علمي مرتبط با امام و انقلاب.
3-6- برگزاري جلسات نظريه‌پردازي و نقد و بررسي در حوزه امام و انقلاب.
5- شناسايي محققين، پژوهشگران و اساتيد صاحب‌نظر در حوزه مطالعاتي امام خميني و انقلاب اسلامي و ايجاد بانك اطلاعاتي به همين منظور و جذب آنها.
6- ايجاد انگيزه و نشاط در ميان اعضاء هيأت علمي پژوهشكده جهت بهره‌مندي از خدمات علمي پژوهشي آنها و افزايش سطح كمي و كيفي فعاليتهاي آنها بر اساس آيين‌نامه‌هاي موجود.
7- بهره‌گيري از توانمنديهاي علمي پژوهشي دانشجويان پژوهشكده.
8- ارتقاء سطح كمي و كيفي توليدات علمي.
8-1- راه‌اندازي مجلات علمي تخصصي و ارتقاي سطح كيفي آنها.
8-2- تدوين متون درسي مورد نياز رشته‌هاي تحصيلي مرتبط و دوره‌هاي آموزشهاي آزاد.
8-3- شناسايي آثار پژوهشي برتر در حوزه مطالعاتي امام و انقلاب و انتشار آنها.
8-4- همكاري با مؤسسات چاپ و نشر در زمينه انتشار آثار مرتبط با امام و انقلاب.
8-5- جذب اساتيد و صاحب‌نظران برتر براي اجراي طرحهاي تحقيقاتي با توجه به اولويتهاي پژوهشي تعيين شده.
8-6- افزايش مبلغ قراردادهاي پژوهشي جهت ايجاد انگيزه و ارتقاي سطح كيفي آنها. تناسب با تعرفه‌هاي مؤسسه و مراكز آموزش عالي و پژوهشي مشابه.
8-7- افزايش تعداد طرحهاي تحقيقاتي با رعايت سطح كيفي آنها.
8-8- هدايت و جهت‌دهي پايان‌نامه‌ها به صورتي كه قابليت چاپ به صورت مقاله يا كتاب، داشته باشد.
8-9- حمايت از پايان‌نامه‌ها و رساله‌هاي دانشجويي داخل و خارج از پژوهشكده مرتبط با موضوعات امام و انقلاب.
9- كنترل و ارزيابي برنامه‌ها و فعاليتهاي پژوهشي بر مبناي استانداردهاي مربوطه و روشهاي مناسب.
سياستها و راهكارهاي پژوهشي پژوهشكده در يك مقدمه، پنج هدف و نه راهبرد در تاريخ 1386/3/7 به تصويب شوراي پژوهشي و آموزشي پژوهشكده رسيد و از تاريخ تصويب لازم‌الاجرا است.