مشخصات کتاب: مدیریت شهری از دیدگاه امام خمینی (شناسایی نظام‌مند شاخص‌ها و مؤلفه‌های مدیریت شهری در کشور بر اساس اندیشة امام خمینی)

مولف: دکتر محمد جلیلی، دکتر محمد آیینی و محمد عبدالحسین‌زاده
سال: 1397
محل نشر: تهران
نوبت چاپ: اول
صفحات: 194
شمارگان: 500
مديريت شهري از ديدگاه امام خميني (شناسایي نظام‌مند شاخص‌ها و مؤلفه‌هاي مدیریت شهري در کشور بر اساس اندیشة امام خمیني)
چکیده:

هدف كلي انجام اين پژوهش، مطالعة مفاهيم مديريت شهري از نگاه امام خميني به عنوان تجلي زيباي مديريت شهري در شهر اسلامي، قابليت‌هاي شهرسازي اسلامي از نظر مديريت شهري و در نهايت ارائة راهبردها و راهكارهايي براي ارتقاي كيفي شهر از لحاظ مديريت شهري در شهرسازي سرزمين‌هاي اسلامي است. همچنين بايد بيان کرد که نگرش و بررسي‌هاي بنيادين در سيرة امام در مديريت شهري جامعه كمك شاياني به شناخت عميق و اصيل مفاهيم مديريت شهري در انديشة اسلامي و شهرسازي اسلامي مي‌نمايد. تحقيق حاضر نتايج بررسي مفاهيم مديريت شهري از ديدگاه امام مي‌باشد و تلاش مي‌کند تجلي زيباي مديريت شهري در شهر اسلامي را ارائه دهد.
اين پژوهش به دنبال پاسخ به برخي از سؤالات مرتبط با موضوع مي‌باشد که عبارتند از: 1. مؤلفه‌ها و عناصر الگوي مديريت شهري از نگاه امام خميني چيست؟ 2. شاخصهاي مديريت شهري از نگاه امام خميني کدام است؟ و در کنار پاسخگويي به سؤالات اصلي، برخي از سؤالات هستند که از اهميت کمتري برخوردارند، ولي پاسخگويي به آنها موجب غناي پژوهش خواهد شد.
با مطالعه بيانات امام خميني و استخراج بيش از 150 مفهوم اوليه، در کدگذاري انتخابي اين مفاهيم طبقه‌بندي شد و بيست و سه کد محوري استخراج گرديد که هرکدام ذيل مقوله‌هاي الگوي نظام‌مند (شرايط علي، شرايط زمينه‌اي، راهبردها، شرايط واسطه‌اي و پيامدها) جاي گرفت و تشريح و تبيين شد. با تحليل نظام‌مند مشخص گرديدکه براي تحقق مديريت شهري مطلوب در کشور بايد همه‌جانبه و کل‌نگر بود. اساس و بنياد مديريت شهري در نگاه امام خميني عدالت و رسيدگي به محرومين و مستضعفين است. براي تحقق اين هدف ابتدا بايستي بسترها و زمينه‌هاي لازمي چون آگاهي و هوشياري مردم، انتخاب مديران اصلح شهري، مسئوليت‌پذيري مردم و مديران و... را در نظر گرفت. همچنين راهبردهاي اسلام‌گرايي، خدمت محوري، فساد ستيزي، وحدت و همدلي و... را به کار گرفت. در اين ميان، بايستي از ورود منحرفين فکري و عقيدتي به مناصب مديريت شهري و فساد مسئولين و همچنين اسراف و پرداختن به کارهاي غيرضروري جلوگيري شود. پيامد و نتيجة تحقق مديريت شهري مطلوب تحقق ارزش‌هاي اسلامي، رشد و آباداني شهرها، ارتقاي وجهة بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران مي‌شود.
کتاب حاضر که به قلم دکتر محمد جلیلی، دکتر محمد آیینی و محمد عبدالحسین‌زاده در قطع وزیری توسط انتشارات پژوهشکدة امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است؛ مي‌تواند براي سياستگذاران و مسئولين شهري راهگشا بوده و افق روشني از ديدگاه‌ها و نظرات امام خميني(ره) در زمينه مديريت شهري مطلوب را ارائه نمايد.